1. Serveis
  2.  » Test d’Antígens Ràpid (TAR)

Programa Test Antígens Ràpid Covid

Es tracta de tests d’antígens ràpids (TAR), que són proves molt senzilles que donen resultats al cap de 10 o 15 minuts. Es realitzen amb una mostra nasofaríngia  que s’extreu a través d’una automostra amb l’ajuda d’un bastonet.

Aquestes proves diagnòstiques les poden adquirir persones que no tenen simptomatologia compatible amb la COVID-19.

És molt important no anar a la farmàcia en cas de tenir simptomatologia compatible amb la COVID-19. En aquest cas, la persona s’ha d’aïllar i posar-se en contacte amb el sistema sanitari trucant al seu CAP de referència, al 061 o fent una eConsulta a través de La Meva Salut.

Existeixen 3 tipus de proves diagnòstiques:

  • Test d’automostra de venda lliure
  • Test d’automostra supervisat a la farmàcia
  • Prova gratuïta a determinats col·lectius prioritzats per criteri de Salut Pública

Test d’automostra de venda lliure

Aquest test es pot adquirir a les farmàcies, però es realitza en un altre indret: a casa, al centre de treball, etc. No necessita recepta i s’ha de pagar. No el supervisa cap professional farmacèutic i queda fora dels circuits habituals del sistema de salut, per la qual cosa el resultat no s’inclou a la història clínica de la persona i, per tant, no es pot consultar des de La Meva Salut.

Soc contacte estret d’un cas positiu de COVID-19, què he de fer quan sàpiga el resultat?

No soc contacte estret d’un cas positiu de COVID-19, què he de fer quan sàpiga el resultat?

Aquesta modalitat no emet cap document acreditatiu del resultat.

Test d’automostra supervisat a la farmàcia

Aquest test es realitza a les farmàcies i està supervisat per un professional farmacèutic. No necessita recepta, s’ha de pagar i té un suplement extra per la supervisió del professional.

La persona que ha estat contacte estret d’un cas positiu de COVID-19 s’ha d’aïllar i posar-se en contacte amb el sistema sanitari trucant al seu CAP de referència, al 061 o fent una eConsulta a través de La Meva Salut. Descobreix com realitzar un bon aïllament per a contactes estrets de COVID-19.

La persona asimptomàtica:

El resultat de la prova diagnòstica de COVID-19 ha sortit negatiu. Què he de fer?

El resultat de la prova diagnòstica de COVID-19 ha sortit positiu. Què he de fer? 

Prova gratuïta a determinats col·lectius prioritzats per criteri de Salut Pública

De forma periòdica, es posen en funcionament campanyes de proves diagnòstiques supervisades per les farmàcies i finançades pel sistema públic de salut, les quals són gratuïtes per a les persones usuàries i s’adrecen a determinats col·lectius que, per raons de salut pública, són convocats pel sistema sanitari per fer-los la prova.

Aquest test es realitza a les farmàcies i els professionals farmacèutics supervisen que la mostra es prengui correctament.

Ara mateix, el sistema públic de salut ha posat en funcionament per al curs lectiu 2021-2022 una campanya de proves diagnòstiques supervisades i finançades adreçada a alumnes d’ESO, batxillerat, FP i altres ensenyaments, i a professorat d’educació infantil, educació primària i educació especial immunitzats i/o amb la pauta completa de vacunació que han estat contacte estret d’un cas positiu de COVID-19.

Aquestes persones rebran una carta del centre educatiu, on se’ls indiquen els passos a seguir. També trobaran la prescripció de la prova diagnòstica TAR al seu pla de medicació a La Meva Salut.

Alumnat o professorat immunitzat o amb la pauta completa de vacunació: Persones que han passat la COVID-19 en els darrers 6 mesos o que tenen la pauta de vacunació completa.

Alumnat o professorat no immunitzat o sense vacunar: Persones que no han passat la COVID-19 en els darrers 6 mesos i que no tenen la pauta de vacunació completa.

Soc contacte estret d’un cas positiu del meu grup bombolla:

Contactar

Visita'ns en la Farmàcia  o contacta amb nosaltres a través de qualsevol d'aquests mitjans

Benvinguts a Farmacia Craywinckel

A la nostra pàgina web trobaràs informació dels nostres serveis, esdeveniments, promocions, …
Navega per la nostra pàgina web i no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres per a qualsevol dubte

Farmàcia Craywinckel

Carrer de Craywinckel, 7
08022 Barcelona

Telèfon

T'ajudem?

Volem ajudar-te. Contacta telefònicament, per email o mitjançant aquest formulari de contacte. Et respondrem com més aviat millor

Política de privacitat

3 + 14 =

Escoger idioma